Золотоволосий пінгвін - опис, місце існування

Пінгвін золотоволосий отримав свою назву через наявність у нього на голові чубчика характерного відтінку. Ці красиві представники сімейства можуть позмагатися з себеподобних відмінними зовнішніми даними. До того ж, вони веселі і цікаві в плані вивчення. Багато фотографів і дослідники із задоволенням відправляються в природне середовище проживання пінгвінів, щоб поспостерігати за ними і скласти цікавий матеріал.

особливості виду

  1. У перший раз птицю описав натураліст з Німеччини в далекому 1837 році. Саме він помітив Чубата створення з цікавими звичками. Спочатку цього пінгвіна віднесли до загального сімейства, але з плином часу особини перекочували в окрему класифікацію.
  2. Якщо слідувати даним, отриманим з численних досліджень, то самим найближчим побратимом цього птаха вважається пінгвін королівського типу. Звичайно, другий вид більші і масивніші, але в іншому вони схожі.
  3. Більше 1,5 мільйонів років тому відбулася перша мутація, птиці розділилися і почали змінюватися в зовнішності. Сьогодні ці особини здаються абсолютно різними, ми зупинимо свою увагу на золотоволоса представника сімейства.

проживання

  1. Особи обговорюваної різновиди воліють жити на антарктичному узбережжі. Їм подобається жити на островах, які простилаються по субантарктичний поясу. До числа інших винятків можна віднести рівнини з нескінченної сніжної масою, яка не дозволяє дістатися до води.
  2. За своїм характером проживання пінгвіни колоніальні, тому живуть великими сім'ями. Їх зустрічають в південній частині Чилі, а також на Оркнейських островах і Антарктичному півострові. На думку фахівцем, ці особи перебувають в Новій Зеландії, Австралії, Бразилії та Африці. Але їх зграї маленькі і непостійні.
  3. Якщо розглядати конкретне місце проживання, красиві пернаті друзі вважають за краще селитися поруч зі скелястої місцевістю. Там же будують гнізда, проводять більшу частину життя, ховаються від ворогів в природному середовищі.
  4. Оскільки раніше вже згадувалося, що цей різновид мешкає колоніально, необхідно уточнити чисельність особин в одній сім'ї. Увага, вона може досягати 1,5 мільйонів і навіть більше. Тому пінгвіни кучкуються і часто ворогують за територію.
  5. Молодняк не такий конфліктний, як підросли птиці. Останні часто починалися бійки, тому що намагаються вибрати найкраще місце для будівництва житла. Цікаво те, що від області проживання сімейства виходить неприємний рибний запах.
  6. Соціальна активність досить розвинена, птиці спілкуються вигуками і жестами. В їхньому арсеналі багато звуків, кожен з них щось означає. Коли починається шлюбний період, самець співає і тим самим закликає самочок. Жіночі особини збиваються в купу, а чоловік вибирає собі одну і починається танець.

опис

  1. Особина цього роду відрізняється своїми великими габаритними характеристиками. Звичайно, вона не може позмагатися з королівськими пінгвінами, але при цьому і не маленька. Отже, по зростанню птах виростає до 70 см., Але зустрічалися і більші представники.
  2. Відмінності по підлозі присутні, чоловічі представники трохи більше самочок. Цікава особливість властива цим птахам. Вони змінюються по масі тіла в залежності від періоду року. Також скидають пристойно у вазі під час спарювання. В цілому маса коливається в межах 3-6 кг.
  3. Молодняк відповідно менше, але швидко набирає жирові запаси в міру виростання. До початку линьки пінгвіни важать близько 6 кг., Потім худнуть в 1,5-2 рази. Спочатку цих птахів називали чубатий, а не золотоволоса. Тому провиною характерний чубчик на голові, пігментований жовто-оранжевим відтінком.
  4. Чубчик розташовується вище брів. Він вважається відмітною ознакою цього виду. Дзьоб міцний і досить великий. Забарвлюється коричневим кольором з помаранчевим відливом. Злегка загинається вниз, як коготок.
  5. За всіма іншими параметрами ці пінгвіни майже не виділяються серед аналогічних особин. Вони майже по всьому корпусу пофарбовані синім або чорним кольором. Черевна частина і шия білі. Лапи рожеві, як і область під крилами.

раціон

  1. Не варто забувати про те, що особини цього виду відносяться до хижих птахів. Вони не вміють літати, але це не заважає їм бути чудовими мисливцями під водою. Прим це пінгвіни роблять це цілком успішно.
  2. Дорослі особини цілком здатні пірнати на глибину більше 65 м. При цьому під водою без кисню вони можуть перебувати до 3 хвилин. До того ж перед полюванням і зануренням в воду, пінгвіни набирають в рот невелику кількість каменів. Завдяки цьому додатковий вага дозволяє хижакам швидше занурюватися в воду.
  3. Найчастіше золотоволосі пінгвіни полюють на рибу невеликого розміру. Також вони із задоволенням ласують ракоподібними і кальмарами. Якщо поглянути з іншого боку, то під час вигодовування потомства, батьки намагаються приносити дрібних молюсків і планктону.
  4. Проблема в тому, що організм молодняка досить слабкий і ще до кінця не зміцнів. Тому більшу їжу пташенята просто не в силах переварити. Саме з цієї причини можна сказати, що батьки забезпечують молодняк спеціальним "дитячим" харчуванням.

Цікаві факти

  1. Розглянуті особини не занесені до Червоної книги, проте даний вид знаходиться під охороною. Вважається, що золотоволосі пінгвіни дуже вразливі.
  2. При цьому, якщо ситуація не зміниться, такі особи потраплять до Червоної книги. Птахи гинуть переважно через те, що на всій планеті сильно страждає екологія. Саме на пінгвінів негативно впливає глобальне потепління.

Такі особини унікальні і знаходяться під охороною, як вид, який може зникнути. Справа в тому, що у пінгвінів мало природних ворогів, їх губить посилення екології на всій планеті. У рідкісних випадках на особин нападають морські котики і косатки.

Відео: 10 фактів про пінгвінів